winter paddleboarding

Guide to Winter SUP Clothing

Paddleboarden in de winter lijkt misschien absurd als u gewend bent om in bikini's en korte broek rond te lopen, maar dat betekent niet dat het niet leuk is. De sleutel is om het juiste kleding te dragen. Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding.

Met SUP brengt u aanzienlijk minder tijd (mogelijk helemaal geen) door in het water, in tegenstelling tot surfers, daarom heeft u dus iets meer flexibiliteit over de kleding die u kunt dragen. Sommige peddelaars gaan vol vertrouwen op pad in jeans en een trui, maar het is altijd beetje een risico, dus graag naar ons advies luisteren en trek wat neopreen aan - u zult dankbaar zijn als u per ongeluk toch een duikje in het water neemt.

Als u SUP-surfen gaat, in plaats van op vlak water, kunt u beter een dik 5 mm wetsuit aantrekken om u warm te houden terwijl u op de golven wacht. Voor alle anderen, lees verder om erachter te komen wat u van top tot teen kunt best dragen...

Muts

Als u op een board staat, voelt uw hoofd behoorlijk bloot, dus het is eigenlijk vanzelfsprekend dat het dragen van een muts of beanie in de winter een goed idee is. Een gewone wollen muts is absoluut prima, maar als u er niet volledig op vertrouwt dat u droog blijft, is een neopreen muts zoals deze van O'Neill een goede optie, omdat hij is ontworpen om u warm te houden, zelfs als hij nat is.

Handschoenen

Stel u voor dat je probeert te peddelen terwijl je je vingers niet kunt voelen, best lastig toch? Neopreen handschoenen houden je handen warm, zelfs als ze nat worden, maar kies voor een paar met goede grip op de handpalmen, anders kan je peddel in je handen wegglijden.

Wetsuit

Voor SUP is het de moeite waard om in een long john wetsuit te investeren in plaats van een volledig pak, omdat het u meer bewegingsvrijheid geeft in uw armen en schouders, en ook meer veelzijdigheid biedt. Gooi er een neopreen topje onder als u het koud heeft, of rol het gemakkelijk af als u hard genoeg peddelt om een beetje oververhit weg te raken.

Droogpak

Als u helemaal geen zin heeft in water op uw huid te krijgen, is een droogpak een goede keuze. Het houdt het water volledig buiten, zodat uw lichaam droog blijft als u erin valt (behalve uw hoofd natuurlijk). Ze kunnen echter wel iets omvangrijker zijn dan een wetsuit, en iets meer beperkingen in het bovenlichaam als het geen droogpak is dat speciaal is ontworpen voor paddleboarders. Basislaag

Jas/hoody

In plaats van een wetsuit of droogpak draagt u misschien liever een apart topje en broekje, voor de veelzijdigheid of gewoon omdat u dat comfortabeler vindt. Uw romp warm houden is essentieel, maar u moet ook oppassen dat u uw bovenlichaam niet in zijn bewegingsvrijheid beperkt wordt als u een jasje draagt. Shop jassen hier.

Basislaag

Onder de buitenste laag iets lichts dragen, maar misschien moet het ook warm zijn, afhankelijk van hoe koud u het krijgt. Een rash vest is een gemakkelijke optie die comfortabel is onder neopreen, maar voor extra isolatie is het de moeite waard te kiezen voor (meer!) neopreen of een polypro top, die een waterafstotende, fleece-achtige voering heeft. Bedenk bij deze keuze of u het snel koud krijgt, maar houd er ook rekening mee dat u het tijdens het peddelen warm krijgt. Koop hier thermische onderlagen.

In plaats van een wetsuit of droogpak draagt u misschien liever een apart topje en broekje, voor de veelzijdigheid of gewoon omdat u dat comfortabeler vindt. Uw romp warm houden is essentieel, maar u moet ook oppassen dat u uw bovenlichaam niet in zijn bewegingsvrijheid beperkt wordt als u een jasje draagt. Shop jassen hier.

Neopreen leggings

Ja, nog meer neopreen. Wij houden er gewoon van. Neopreen leggings zijn echt een handige optie. Omdat bij SUP de meeste beweging in het bovenlichaam zit, kunnen uw benen gemakkelijk koud worden terwijl de rest van uw lichaam nog behoorlijk warm is. Het is ook waarschijnlijk dat uw benen een beetje nat worden bij het starten en landen, dus het is de moeite waard om te kiezen voor neopreen. De Palm Men's Neoflex Trousers zijn ideaal, hoewel u op de echt koude dagen misschien liever een dikker neopreen draagt, want deze zijn slechts 0,5 mm dik.

Laarzen

Krijg geen koude voeten op het water, draag wetsuitlaarzen. Een paar millimeter neopreen maakt het verschil voor uw tenen, maar zoek een duurzame antislipzool om het bij de water, en de landing makkelijker te maken, en om in het algemeen stabiel op het board te staan. Sokken Als u al zomerschoenen heeft en geen zin heeft om te upgraden, of als u het gewoon erg koud krijgt, draag dan uw laarzen met een paar neopreen of thermische sokken,om uw voeten warm te houden.

Updated on 26th April 2023

Originally published on 8th January 2020 in SUP

Visiting from United States?

US Flag Doorgaan naar NL

Your browser is extremely out of date. We strongly recommend that you try a different browser for the best experience when using our website. Close.